Wednesday, January 22, 2014

COURTYARD OASIS

In this project in Phibsboro we were keen to create a bright interior and so in order to avoid a large rear extension darkening the main house we put a garden room pavilion at the end and created a glazed link library corridor. The garden then became a private courtyard oasis. A basement was also created below the rear garden room containing a utility room as well as a wood pellet boiler and plant room and a large storage room for wood pellets. A combination of external insulation, internal dry lining and new insulated cavity walls as well as other upgrades ensured that the BER rating went from G to B.

Sunday, January 5, 2014

WHITE ALTERATION IN SOUTH DUBLIN

This modest alteration involved replacing a conservatory, which was rarely used, with an insulated garden room and adjusting the lean to roof of the kitchen so that all the roofs were properly integrated. A combination of internal and external sliding doors gives a flexibility and sophistication to this alteration where a new wide opening was also formed linking Kitchen and Garden room.